Passa al contingut principal

DESCOBERTES29


Inciem l'any amb una Descoberta molt interessant i que té relació directa amb les Festes de la Llum.
Es tracta de la descoberta d'una làpida commemorativa en ocasió de la celebració de les Festes de la Misteriosa Llum del febrer de 1907, quan l’arquitecte Alexandre Soler i March en dissenyà el programa, “a l’enfront de l’església del Carme s’hi descobriria una làpida que, en breu i elegant inscripció, perpetuarà el record de la famosa gesta històrica.”

La presentació anirà a càrrec de la Sra.Raquel Lacuesta Contreras, Doctora en Història de l'Art i Acadèmica de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Dissabte 3 de març a les 19:00h

Espai Memòries del Museu de Manresa.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Crònica de l'acte de cloenda de l'exposició “Viladomat i la tècnica”

En motiu de la cloenda de l’exposició “Viladomat i la tècnica” organitzada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i els museus de Premià de Dalt, Mataró i Manresa . El passat dissabte dia 10 de març de 2018 va tenir lloc la conferència Sant Ignasi i la tradició mística castellana: l’estada a Manresa (1522-23) i les seves experiències en relació a la Música , presentada per Sor Lucía Caram i organitzada per l’Associació del Museu Comarcal de Manresa. La ponència va anar a càrrec del musicòleg i assagista Oriol Pérez que va endinsar el nombrós públic assistent en el món de la mística castellana del segle XVI, aproximant-los a la figura de Sant Ignasi com una mostra excelsa, amb les particularitats de l’estada a Manresa on algunes de les seves experiències viscudes no es poden comprendre sense la música. Els assistents varen poder gaudir de les explicacions i bon ritme de la conferència fruit d’un ponent experimentat i coneixedor de la mística medieval tar

AGENDA: Conferència Sant Ignasi i la tradició mística castellana

Sant Ignasi i la tradició mística castellana 10/03/2018   a les 19:00   Espai Memòries del Museu de Manresa Conferència a càrrec d' Oriol Pérez , musicòleg i assagista. Aproximació a la figura de Sant Ignasi com una mostra excelsa de la mística castellana del segle XVI, particularment durant la seva estada a Manresa (1522-23) i les seves experiències en relació a la Música. Aquesta activitat es fa amb motiu de la cloenda de l'exposició "Viladomat i la tècnica" que fins aquest diumenge dia 11 es pot visitar al museu i on s'hi mostren unes pintures d'Antoni Viladomat i Manalt (Barcelona 1678 - 1755) amb retrats de Sant Ignasi de Loiola i Santa Teresa de Jesús.  L'exposició està organitzada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i els museus de Premià de Dalt , Mataró i Manresa. US HI ESPEREM!